Nyheter


2018-05-30
Artikeln ”Co-producing public value through IoT and social media” presenterades på en internationell konferens: ”Digital Government Research” i Delft, Nederländerna. 500 forskare från hela världen deltog.

För att läsa hela artikeln klicka här (pdf, öppnas i nytt fönster).


2018-05
Samarbete med Umeå Universitet

Mastersstudenter får uppdrag att utveckla ”IT Strategy” för Norsjö kommun, instruktioner och förväntande produkter ska innefatta sensorernas roll och insamlad datas visualisering i verksamhetsutveckling och medborgardialog.

Läs mer genom att klicka här (pdf, öppnas i nytt fönster)


2018-03-16
Norsjö skidor

Föreningen Norsjö skidor har fått möjlighet att använda data från sensorer i Norsjös LoRa-nätverk som läser av temperaturen på skidstadion och visar temperaturen var 10:e-20:e minut dygnet runt. Detta upplevdes positivt både från arrangörer och medverkande under tävlingarna 17-18 mars 2018.

”Några föräldrar på tävlingen hade noterat och berömde framförallt att man kan följa temperaturloggen tillbaka för hela dygnet.”

För arrangörerna innebar det att värdefull tid kunde nyttjas till annat när temperaturen avlästes till sensordatan. I vanliga fall är det arrangören som manuellt läser av temperatur och uppdaterar hemsidan. Dessutom brukar det ringa folk och fråga hur kallt det är vid spåret, men i och med sensordatan ringde inte en enda person.

Läs mer på Norsjö skidors hemsida:
Norsjö skidor

20180327_085750


2018-03-01
IoT Sverige och SKL på besök

Läs mer om besöket genom att klicka här (pdf, öppnas i nytt fönster)